Meteen naar de inhoud
TMA methode - ontdek en ontwikkel jouw unieke talenten

Ontdek en benut je talenten volop, voor meer impact en voldoening.

TMA – Talenten Motivatie Analyse is een analyse-instrument dat wordt gebruikt op het gebied van talentmanagement. Het is ontworpen om de natuurlijke sterke punten, motivaties en competenties van jou te identificeren, die je kunt gebruiken om je prestaties te verbeteren, jezelf effectiever te profileren en je werktevredenheid vervolgens te verhogen.

Het TMA assessment bestaat uit een reeks vragen die jou talenten analyseert op verschillende gebieden zoals communicatie, probleemoplossing, besluitvorming en ambitie & uitdaging. Het analyseert ook je werkgerelateerde drijfveren, zoals prestatie, erkenning en autonomie.

De resultaten van het TMA assessment worden gepresenteerd in een uitgebreid rapport dat inzicht geeft in jouw talenten en motivatieniveaus, alsmede aanbevelingen voor ontwikkeling en loopbaanplanning. Het rapport wordt doorgaans gebruikt door IT-engineers om gebieden voor verbetering te identificeren en ontwikkelingsplannen op te stellen die hun sterke punten en motivaties benutten. Ofwel werken vanuit je talenten en daar nog beter in worden.

In het algemeen is de TMA een waardevol hulpmiddel voor jou om je sterke punten en motivaties te helpen identificeren en ontwikkelen, wat leidt tot meer werktevredenheid en betere prestaties. En daarmee heb je een prachtig tool in handen om jezelf effectief en doelgericht te profileren.

Ik geloof in doen waar je goed in bent en dat nog beter doen.

Programma

🌱 Na inschrijving plannen we eerst een kennismaking. Daarin gaan we onderzoeken en concreet maken wat je doel en verwachtingen zijn van dit traject.

🌱 Je ontvangt een vragenlijst incl. begeleidende mail met richtlijnen voor het invullen. Het kost je ongeveer 45-60 minuten om deze vragenlijst in te vullen;

🌱 Ook ontvang je een uitgebreide rapportage incl. leeswijzer die je helpt de rapportage door te lezen vóór ons terugkoppelgesprek;

🌱 We plannen een terugkoppelgesprek van 90 minuten waarin ik extra toelichting geef op de rapportage en je nog meer diepgaand gaat begrijpen op welke manier jij je talenten kunt gaan inzetten

🌱 Nadat je alles hebt laten bezinken hebben we 3 weken na ons terugkoppelgesprek nog een terugkom-gesprek voor eventuele vragen en onduidelijkheden.

Inschrijven voor de TMA?

Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met jou je talenten en drijfveren te ontdekken.

Geef ruimte aan jouw doelen ambities en verleg je grenzen.