Meteen naar de inhoud

Introductie van Mind Body flow coaching

  Persoonlijke groei; het resultaat van een innerlijke zoektocht naar zingeving en balans en hoe dit jou kan inspireren.

  Ik heb Mind Body Flow coaching opgericht omdat ik weet hoe belangrijk het is om in balans te zijn. Balans tussen mind en body betekent voor mij eenheid in wie ik ben; het volledig omarmen van mezelf en in flow zijn. Voor mij betekent dat om niet alleen te luisteren naar wat mijn verstand mij te vertellen heeft, maar ook te luisteren naar mijn lichaam. En om te mogen vertrouwen op de samenwerking tussen beide en daarin te groeien.

  Ik heb langere tijd geen aandacht besteed aan mijn persoonlijke groei en op de automatische piloot geleefd. Dat gaat prima, totdat je beseft dat er meer uit het leven te halen valt. Dan wil je bewuster leven en zin geven aan je eigen bestaan door je eigen doelen na te streven. Mijn moment kwam na de zwangerschap van mijn tweede zoontje. Dit moment is voor iedereen natuurlijk anders.

  The best moments in our lives are not the passive, receptive, relaxing times… The best moments usually occur if a person’s body or mind is stretched to its limits in a voluntary effort to accomplish something difficult and worthwhile

  M. Csiikscentmihalyi

  Mijn naam is Petra en ik coach (young) professionals op persoonlijke groei en loopbaan ontwikkeling. Dit gaat over jezelf aansturen en doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Met als basis jezelf heel goed leren kennen en accepteren.

  Ik heb zelf ervaren hoeveel meerwaarde het heeft om jezelf beter te leren kennen door gerichte oefeningen, reflectie en inspirerende vragen. En de combinatie met een coach die jou met de juiste intentie een spiegel voorhoudt.
  Vervolgens zet je dit om in concrete stappen en acties om naar toe te werken. Dat geeft houvast, een doel.
  Daardoor kon ik na ruim 15 jaar werken in de IT, mijn eigenlijke passie ontdekken en mijn eigen doelen nastreven.

  En dit gun ik jou ook.

  Waar kan ik je bij helpen?

  Coaching helpt bij het in beweging komen, niet door ineens een enorme stap te maken naar een perfect leven. Maar om helderheid te krijgen over wat je belangrijk vindt, een plan te maken met concrete haalbare stappen of om een spiegel voorgehouden te krijgen over je patronen, dingen die je doet en die je niet (meer) verder helpen. Het helpt je inzichtelijk te maken wat je blinde vlekken zijn.

  Aan welke vragen moet je dan denken?

  • Wat wil ik nu echt?
  • Wat zijn mijn talenten en waar verlies ik energie op?
  • Ik ben zover gekomen in mijn (professionele) leven, maar nu stagneer ik. Wat kan ik doen?
  • Hoe leer ik luisteren naar mijn gevoel en wat levert mij dat op?
  • Hoe kan ik leren keuzes te maken die echt bij mij passen?
  • Ik wil graag een carrière switch maken, hoe pak ik dat aan?

  Ik kijk naar wat jij nodig hebt en maak gebruik van mijn met zorg samengestelde programma’s. Dat betekent dat je zowel thuis als tijdens coach sessies aan de slag te gaat. Met als doel om weer in beweging te komen, meer balans te ervaren en bewuster te leven.
  We werken met concrete doelen en tussentijdse evaluaties om de voortgang te monitoren.

  Mijn eigen zoektocht

  Jarenlang heb ik mij afgevraagd “wat wil ik later worden als ik groot ben?” Ik heb het leven laten gebeuren zonder er zelf sturing aan te geven.
  Zo heb ik mijn opleidingen gekozen op aanraden van leraren en mijn eerste baan kreeg ik direct na mijn eerste sollicitatie. Vervolgens rolde ik de IT in door een toevallige opdracht bij een klant. En de rest van mijn carrière bestond vooral uit het volgen van kansen en mogelijkheden die me werden geboden door anderen.

  In 2008 heb ik de eerste keer het roer omgegooid. Mijn man Peter en ik hebben gespaard, onze baan opgezegd, het huis verhuurd en zijn 14 maanden gaan reizen door Azië en Oceanië. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik mijn eigen droom heb nagejaagd en geleefd.

  Tijdens deze track heb ik mijn grenzen verlegd.

  In 2011 wilden we graag een kindje. Dat ging niet zoals gehoopt en we kwamen in de medische molen terecht. Je verlegt dan zoveel van je eigen grenzen dat ik mezelf ben kwijtgeraakt en erachter kwam hoe slecht ik mezelf eigenlijk ken.
  Ik kreeg een knauw in het vertrouwen in mijn lichaam; het voelde alsof mijn lichaam me in de steek liet. Maar zonder te veel stil te staan bij deze ontwikkelingen ging ik weer gewoon door met de ‘rat race’ waar we altijd in zitten; de automatische piloot die ‘doet’.

  Het moment van verandering

  In 2017, na de geboorte van mijn 2e zoontje, kon ik me niet langer verschuilen achter deze automatische piloot. Ik heb de zekerheid van 15 jaar kennis en ervaring moeten loslaten en voor het eerst heb ik bewust uitgezocht wat ik nou écht wilde doen met mijn leven. Ik had dit nodig om weer in een flow te komen.

  “Flow is een geestestoestand waarin we geluk ervaren omdat we positief en intensief met iets bezig zijn. Flow is het optimaal beleven van een moment… Het begrip ‘flow’ is afkomstig van de psycholoog en hoogleraar M. Csikszentmihalyi. Hij is een van de grondleggers van de positieve psychologie; hij heeft veel onderzoek gedaan naar het beleven van geluk.”

  Spiritueel woordenboek.

  Het moment om bewust te kiezen dat het “anders moet” is voor iedereen verschillend. Wat is jou moment?

  Inspiratie

  Ik ben gestart met een cursus zelfcompassie om weer vertrouwen in mezelf te krijgen en om vriendelijker met mezelf om te gaan. Tijdens deze cursus heb ik onderzocht wat mijn innerlijke criticus mij te vertellen heeft en met welke intentie. Dit heeft mij geholpen om anders naar mezelf te kijken en om stil te gaan staan & te ‘zijn’ in plaats van alleen maar te doen.

  Zingeving is een belangrijke behoefte voor mij. Ik wil iets doen in mijn leven wat waarde heeft en ertoe doet. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar mijn kernwaarden, talenten en opgedane kennis & ervaringen. Toen ben ik gaan ontdekken wat deze waarden voor mij betekenen in mijn (zakelijke) leven en op welke manier ik mijn talenten wil en kan inzetten in mijn nieuwe carrière.
  Toen vielen vele puzzelstukjes op zijn plek en besefte ik dat ik mijn hele leven heb geleid op basis van wat verstandig is. Ik had tot dat moment helemaal geen aandacht besteed aan waar ik oprecht gelukkig van zou worden.

  Door beide aspecten (kernwaarden en wat maakt mij oprecht gelukkig) mee te nemen in mijn zoektocht, heb ik mijn passie gevonden en mijn eigen ‘roadmap’ ontworpen voor de toekomst.

  Het resultaat

  Ik ben van test engineer en scrum master nu geswitched naar coachen van individuen en teams. Ik werk nu bij bol.com als interne coach op thema’s zoals werk privé balans, loopbaan, stress en re-integratie. Daarnaast werk ik ook als way of working coach voor teams met focus op team dynamiek en de transitie naar een product gedreven organisatie.

  En ik heb mijn passie aangewend door het opstarten van deze coachpraktijk om ook anderen buiten bol.com te coachen in de zoektocht naar persoonlijk leiderschap en loopbaan ontwikkeling.


  Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

  Ik leer elke dag om meer te vertrouwen op wat mijn lichaam en verstand me te vertellen hebben, waardoor ik steeds meer flow ervaar in mijn leven. Daardoor ervaar ik minder stress en kan ik me richten op dat wat me gelukkig maakt. Ik ervaar een basis vertrouwen in het leven.

  Ben jij ook op zoek naar antwoorden op je eigen vragen of ben je nieuwsgierig geworden naar wat je eigen zoektocht kan opleveren? Je kunt altijd vrijblijvend een virtuele koffie inplannen.

  “Balans is geen vaste staat van zijn. Maar ruimte en stilte vinden te midden van de veranderingen…”

  Ingspire