Skip to content

Talent Motivation Analysis

  Talenten Motivatie Analyse als hulpmiddel bij het ontdekken van je drijfveren en talenten

  Hoe haal ik het beste uit mezelf? Ik ben op zoek naar ander werk, maar hoe weet ik wat het beste bij mij past? Er is een reorganisatie, hoe weet ik welke nieuwe functie het beste bij mij past? Ik ben op zoek naar een nieuwe stap in mijn carrière, maar waar liggen mijn krachten? Zomaar een paar vragen waar de TMA bij kan ondersteunen in je loopbaan vraagstuk.

  Be your own kind of beautiful

  Deze analyse gaat uit van je drijfveren. Een drijfveer is een neutrale behoefte en aan elke drijfveer zitten 2 contrasterende talenten gekoppeld. Een talent kan je omschrijven als positief geformuleerd gedrag. En in de analyse wordt er gemeten of je aanleg hebt voor 1 van beide talenten of juist geen voorkeur hebt.
  Met de TMA wordt je voorkeursgedrag gemeten, ofwel het gedrag dat je het liefste vertoond. Vanuit deze drijfveren wordt vervolgens je aanleg voor 53 competenties bepaald.
  De analyse geeft geen antwoord op hoe goed je al bent in het vertonen van bepaald gedrag of in de competentie. Maar wel In hoeverre ben je in staat deze competenties te ontwikkelen.

  Belangrijk om te weten is dat zodra je de drijfveren en talenten in een bepaalde context plaatst, zoals een zakelijke omgeving, een functie of een team, wordt duidelijk of het talent ook wordt gewaardeerd. Dit levert vaak waardevolle inzichten op, maar kan ook confronterend zijn.

  Uitgebreide TMA rapportage

  Je krijgt een uitgebreide rapportage waarin jou aanleg voor deze drijfveren en talenten staat beschreven. Maar ook een overzicht van je kwaliteiten en valkuilen, welk communicatiegedrag het beste bij jou past (en juist niet), wat je ideale werkomgeving is en voorkeur in management en jou leer- en ontwikkelstijl. Dit inzicht helpt je om je eigen voorkeursgedrag te begrijpen en effectief in te zetten. Maar ook om je valkuilen te zien en wellicht te omzeilen.

  Wat ik belangrijk vind is dat er geen goed en fout is in de uitkomst van de rapportage en dat de focus ligt op het ontwikkelen van je talenten. Want hoe extremer de score op een drijfveer, hoe groter het talent dat daarin verscholen zit.

  Er zijn 6 dimensies waarin de drijfveren worden ondergebracht, te weten: emotionele balans, motieven, sociale talenten, beïnvloedende talenten, leidinggevende talenten en organisatorische talenten.

  De TMA is gebaseerd op de wetenschappelijk behoefte theorie van Henry Murray. Henry is een psycholoog die op basis van onderzoek aanneemt dat iedereen in meer of mindere mate dezelfde behoeftes heeft. De mate van behoeften spelen een rol bij het vormen van je persoonlijkheid.
  Vanuit deze theorie zijn door TMA de 22 belangrijkste zakelijke behoeften gedestilleerd.

  De drijfveren hebben onderling ook invloed op elkaar waardoor het voorkomt dat je jezelf volledig herkent of juist het niet helemaal kan plaatsen. Om dit te kunnen doorzien is een gesprek met een TMA coach noodzakelijk.

  De TMA gaat uit van je eigen persoonlijkheid en is gericht op potentiele ontwikkelingen in de toekomst. Je bent het meest gemotiveerd en succesvol wanneer je werk aansluit bij je talenten en wanneer je focus ligt op het ontwikkelen van deze talenten.

  Ben je geïnteresseerd in een TMA analyse neem dan vrijblijvend contact op via info@mindbodyflowcoaching.nl voor meer informatie.