Meteen naar de inhoud


Teamsessies voor vertrouwen & optimale samenwerking

In Accelerate Your Team gaan we samen aan de slag
om het meest optimale resultaat te behalen.

In de razendsnelle IT sector, waar veranderingen aan de orde van de dag zijn, vormt een
hecht en veerkrachtig team het fundament voor succes.

Ik begrijp als geen ander de unieke uitdagingen van de IT-wereld en hoe deze trend van
steeds veranderende teams hierin een prominente rol speelt.
Mijn jarenlange ervaring in de sector heeft me geleerd dat teams die vertrouwen hebben
effectief kunnen samenwerken en de individuele krachten van hun
teamleden kunnen benutten.

Dan kan je als team grenzeloze resultaten bereiken.

De kracht van teamwork

In dit traject wordt gebouwd aan een team dat niet alleen beter samenwerkt,
maar ook groeit in zelfstandigheid en volwassenheid.
Ongeacht de uitdagingen die zich voordoen.

Juist in een omgeving waarin teams voortdurend van samenstelling veranderen,
is het van essentieel belang dat teamleden zich snel kunnen aanpassen
en effectief kunnen samenwerken.
De dynamiek van steeds veranderende teams vraagt om leiderschap en
samenwerking die veerkrachtig is en die zich aanpast.

Stel je eens voor: een team waarin zelfstandigheid niet alleen wordt aangemoedigd,
maar als versneller dient voor groei en innovatie.
Een team dat uitdagingen met enthousiasme omarmt en waarin het vertrouwen centraal staat.

Ook te midden van veranderende teamleden en in een omgeving waarin resultaten behalen centraal staat.


Mijn klanten aan het woord

“Het was fijn samenwerken en je hebt mij en mijn teams echt verder kunnen helpen.”

J. Bok – Engineering Manager

“Je hebt mijn teams ontzettend ondersteund in slechte tijden en in betere tijden. Ik wil je bedanken voor je steun voor mij en het team.”

N.N. – Engineering Manager


Hoi, ik ben Petra coach en eigenaar van Mind Body Flow coaching.

Toen ik 20 jaar geleden de arbeidsmarkt opstapte had ik geen idee wat ik wilde worden later als ik groot ben. Ik heb me laten leiden door verwachtingen van mijn omgeving, goedbedoelde adviezen van mijn managers en kansen die voorbijkwamen.

Ruim 6 jaar geleden is dat veranderd en ben ik bewust op zoek gegaan naar mijn plek in de wereld. Waar word ik gelukkig van, wat past bij mij en waar ben ik ontzettend goed in. Ondanks dat deze verandering niet op het juiste moment kwam, als moeder van 2 kleine kinderen en als ‘moetje’ omdat mijn functie was opgeheven na mijn zwangerschapsverlof, ben ik daar nog elke dag dankbaar voor.

Ik ben op zoek gegaan naar mijn echte zelf; verscholen onder een hele laag van beperkende verhalen, verwachtingen van mijn omgeving en mijn eigen angst. Ik was mijn verlangens en dromen verloren.

Nu werk ik vanuit mijn kracht en vanuit een diepgeworteld vertrouwen. Ik leef een voldaan leven wat me energie geeft en actie vraagt. In mijn eigen tempo, maar altijd in beweging vanuit inspiratie en groei.

Wil jij dat ook?

“The strength of the team is each individual member.
The strength of each member is the team”

Phil Jackson

.

Accelerate your Team – Praktisch

Wat krijg je in Accelerate your team?

Samen bepalen we wat het team nodig heeft en waar de meeste impact en resultaat is te behalen. Vervolgens schrijf ik een voorstel voor een team-sessie van 3 tot 6 uur waarin we deze doelen gaan behalen aan de hand van oefeningen en gesprekken met het team.

Ik werk persoonlijk graag in een dynamische omgeving waarin we veel doen en ervaren en vervolgens stil staan bij hoe dit in de praktijk toegepast gaat worden. Hoe houdt elk teamlid zichzelf en het team verantwoordelijk voor de gemaakte afspraken.

Wanneer kan ik een teamsessie inplannen?

Op het moment dat we wederzijds instemmen om de team-sessie te plannen en de factuur is getekend kunnen we de sessie inplannen en zal ik een voorstel schrijven.

Wat is de prijs van Accelerate your team?

De investering voor team-coaching bedraagt 750,- euro excl. btw voor 3 uur.

Hoe lang duurt Accelerate your team?

In principe zijn het op zichzelf staande team-sessies waarin een bepaald doel wordt nagestreefd. Het team en leiderschap is daarna zelf verantwoordelijk om het geleerde toe te passen in de praktijk. Toch zie ik ook vaak dat dit in de waan van de dag lastig is en dat het vaak weer naar de achtergrond verdwijnt. Dat betekent eigenlijk dat de geïnvesteerde tijd “a waste of money” is geweest wat natuurlijk zonde en frustrerend is.

Daarom is het ook mogelijk om een follow-up programma toe te voegen aan Accelerate your team. Daarin motiveer ik het team om ownership te nemen en het geleerde toe te passen. Maar ook dat het mogelijk is om vervolgens nog te finetunen totdat het volledig in lijn ligt met wat het meest optimaal is voor het team.

Gaat het team wel resultaat halen uit dit traject?

We bepalen samen wat de ontwikkelpunten van het team zijn. Dit kan ook samen met het team worden gedaan zodat er volledig ownership is op het groei-proces dat daarna ontstaat. Het gaat allemaal in samenspraak met elkaar omdat de kennis ligt opgeslagen in het team. Daarnaast pas ik mijn jarenlange ervaring als teamlid van een innovatieteam, en mijn teamcoach kennis toe om zoveel mogelijk resultaat te behalen tijdens Accelerate your team.

Maar, ik heb ook het commitment van het team nodig. Zonder 100% toewijding aan dit traject zal het team er veel minder resultaten uithalen dan waarvoor dit is ontworpen. Dus het start bij commitment vanuit het team om dit traject samen aan te gaan. Als ze dat kunnen voelen, dan coach ik ze met heel veel plezier en met al mijn kennis en kunde naar de mooiste resultaten.  

Is het niet beter dat mijn manager dit met het team oppakt?

Beide benaderingen hebben hun voordelen. Ik bied objectiviteit, gelijkwaardigheid, neutrale ondersteuning en expertise in coaching technieken. Dat zorgt voor vertrouwelijkheid en een breder perspectief. Ook omdat ik geen ‘persoonlijk gewin/ aandeel’ heb in de team resultaten

Aan de andere kant begrijpt een manager de organisatiecontext vaak beter en biedt directe betrokkenheid.
Het is vaak ideaal om een combinatie te overwegen, waarbij ik kan helpen bij inzicht en doelen behalen, terwijl je met je manager dit in de professionele context kan integreren. Het hangt af van de behoeften van het team en de best passende aanpak daarvoor. En dat kan alleen jijzelf bepalen.

.


Neem nu contact op over Accelerate Your Team

Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Super dat we met elkaar aan de slag gaan. Ik heb er nu al zin in!